Uw herstel op maat

Manuele therapie bij Fysiomaat Barneveld

Sport-/fysio-fitness bij Fysiomaat Barneveld

Heeft u fysieke klachten en is bewegen pijnlijk? Manuele therapie biedt hierin de uitkomst voor u. Na de behandeling zijn de resultaten meestal direct voelbaar. In de meeste gevallen zult u direct vrijer en vooral pijnloos kunnen bewegen.

Manuele therapie is een erkende specialisatie binnen de fysiotherapie.

De manueel therapeut richt zich voornamelijk op klachten die betrekking hebben op de wervelkolom maar ook op de gewrichten in armen en benen.


Werkwijze van een manueel therapeut bij Fysiomaat Barneveld

De manueel therapeut zoekt in het lichaam functiestoornissen van gewrichten op. Vaak is een korte of langdurige overbelasting van een gewricht, of van een deel van de wervelkolom, de oorzaak van de klacht. Bewegen wordt lastig en pijn kan uitstralen naar elders. Spieren kunnen verkrampen omdat zij overbelast raken om de beweging uit te voeren.

De manueeltherapeut probeert de functiestoornis op te heffen d.m.v. specifieke mobiliserende bewegingen. Door tractie- (trekken) of translatie- (schuiven) technieken kan een effect bewerkstelligd worden, waardoor de pijn afneemt en de beweging vergroot kan worden.

Ook manipulatie-technieken worden toegepast waarbij soms een knappend of krakend geluid wordt waar genomen. De effecten zijn vaak direct merkbaar; er is een toename van de beweeglijkheid en vaak afname van de pijn.

De meest voorkomende indicaties voor manuele therapie bij Fysiomaat Barneveld

  • Hoofd- en nekpijn in combinatie met het slecht kunnen bewegen van de wervelkolom
  • Nek- en schouderklachten met uitstraling naar de armen
  • Lage rugklachten, al dan niet met uitstraling naar de benen
  • Hoge rugklachten, al dan niet in combinatie met rib- en borstpijn
  • Duizeligheid bij het bewegen van de nek
  • Heupklachten
Sport-/fysio-fitness bij Fysiomaat Barneveld

Samen met u werken wij aan uw herstel van de fysieke klachten. Bij het opstellen van een persoonlijk behandelplan kijken wij naar uw wensen, uw lichamelijke situatie en uw mogelijkheden. Wij geven u adviezen, doen oefeningen en door middel van specifieke behandel methodes zorgen we ervoor dat u zo spoedig mogelijk klachtenvrij bent én dit vooral ook blijft!

Heeft u fysieke klachten en wilt u samen met onze professionele therapeuten werken aan uw herstel? Laat ons u dan begeleiden in uw herstel en neem contact op of maak direct een afspraak bij Fysiomaat Barneveld.

Contact